Warm water vloerverwarming

Hoe werkt vloerverwarming met warm water precies?

vloerverwarming Wanneer je er voor kiest om gebruik te maken van vloerverwarming met water worden er doorheen de vloer speciale leidingen geplaatst. Deze leidingen maken het mogelijk om warm water doorheen een bepaalde ruimte of de woning te transporteren. Een speciale verdeler zorgt er voor dat het voor jou als woningeigenaar zonder probleem mogelijk wordt om de gewenste temperatuur voor de vloerverwarming in te stellen. Tegenwoordig is het mogelijk om warm water vloerverwarming op twee verschillende manieren aan te leggen. Wij laten je alvast graag kennismaken met de mogelijkheden.

Natbouw vloerverwarming

In eerste instantie is er de natbouw vloerverwarming. We spreken van een natbouw vloerverwarming wanneer de zogenaamde afdekvloer meteen rondom de vloerverwarmingsbuizen wordt gegoten. Dit type vloerverwarming met warm water is tegenwoordig bijzonder populair. Er zijn aan deze manier van werken verschillende voor- en nadelen verbonden die we graag even voor jou op een rijtje zetten.

-Voordelen van natbouw vloerverwarming:

  • – De vloerverwarmingsbuizen liggen dichter tegen de vloer waardoor een optimale warmteoverdracht plaats kan vinden
  • – De kostprijs van natbouw vloerverwarming ligt aanzienlijk lager in vergelijking met droogbouw vloerverwarming

-Nadelen van natbouw vloerverwarming:

  • – Er dient rekening te worden gehouden met een uithardingstijd die zomaar tot 6 weken tijd in beslag kan nemen. Hou er rekening mee dat de vloerverwarming in deze periode niet kan worden gebruikt.
  • – Wanneer natbouw vloerverwarming wordt toegepast in een bestaande woning kan dit zorgen voor een aanzienlijke verhoging van de vloer.

Zie ook prijzen vloerverwarming warm water.

Droogbouw vloerverwarming

Wanneer je er voor kiest om gebruik te maken van droogbouw vloerverwarming wordt er gebruik gemaakt van een metalen geraamte waaraan de verwarmingsbuizen worden vastgemaakt. Het metalen geraamte zorgt er voor dat de overdracht van de warmte naar de vloer relatief vlot kan verlopen. Ook aan deze vorm van vloerverwarming zijn diverse voor- en nadelen verbonden.

-Voordelen droogbouw vloerverwarming:

  • – Bij droogbouw vloerverwarming wordt er steevast gebruik gemaakt van een geringe opbouwhoogte waardoor dit systeem perfect kan worden toegepast bovenop een reeds bestaande vloer.
  • – Droogbouw vloerverwarming beschikt over een relatief hoog vermogen per vierkante meter.
  • – In vergelijking met natbouw vloerverwarming is deze droogbouw variant een stuk energiezuiniger.

-Nadelen droogbouw vloerverwarming:

  • – Een droogbouw vloerverwarming installatie is duurder dan een natbouw vloerverwarming installatie waardoor ze niet zomaar geschikt is voor ieders budget.

Lees ook: kosten waterontharder.

Wat kost vloerverwarming precies?

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen flink verschillen per installateur. Verstandig is daarom om te vergelijken. Vul hieronder je postcode in, vervolgens het formulier en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.