Opritverwarming

opritverwarming
opritverwarming

Het is heerlijk om in de winter niet te hoeven sneeuwschuiven. Je kunt met een druk op de knop de opritverwarming aanzetten. Ook is het mogelijk om een opritverwarming te gebruiken om je auto te parkeren op een sneeuwvrije oprit. Het is heerlijk om te voorkomen dat je door gladheid narigheid krijgt. Je kunt je oprit verwarmen, je uitrit, laadkuilen, trappen, bordessen, hellingen voor fietsers, voetgangershellingen en ook rolstoel hellingen. Een opritverwarming kan dus zoveel meer zijn dan alleen maar een opritverwarming. Ontdek de mogelijkheden en kijk hoe het ook jouw omgeving een stuk veiliger en fijner kan maken.

Het vermogen van een opritverwarming

Het is belangrijk om je opritverwarming te voorzien van het juiste vermogen. Als namelijk niet het juiste vermogen is geïnstalleerd dan duurt het te lang of het gebeurt niet goed. Laten we je enkele voorbeelden geven van materialen welke je kunt gebruiken voor je oprit. De voorbeelden van vermogen en soorten ondergrond:

  • – Een betonnen of asfalt ondergrond heeft een vermogen nodig van 250 watt per vierkante meter bij een vlakke oprit. Een schuine oprit heeft een wattage nodig van 300 watt per vierkante meter oprit.
  • – Een klinker oprit (klinkers in het zand) heeft een vermogen nodig van 300 watt per vierkante meter bij een vlakke oprit. Het vermogen dient 350 watt per vierkante meter te zijn bij een schuine oprit.
  • – Een kunststof vlak heeft een vermogen van 200 watt per vierkante meter nodig bij een vlakke oprit.

Het zijn slechts een paar voorbeelden om je een idee te geven. Het is ook slechts een richtlijn. Overleg altijd met een vakman welk vermogen jij nodig hebt voor jouw oprit.

Sporenverwarming bij opritverwarming

opritverwarming voorbeeld
opritverwarming voorbeeld

Een sporenverwarming is een opritverwarming voor een rijbaan van twee stroken. Er wordt een spoor verwarmd op de oprit. Er wordt dan een specifiek spoor opgewarmd om de oprit te ontdooien en warm te houden. De voordelen zijn dat er minder oppervlakte nodig is om op te warmen. Het is hierdoor veel sneller te monteren. Daarnaast heb je een lager vermogen nodig. Ook is de kans kleiner, dat er beschadigingen ontstaan aan de opritverwarming.

Wat kost een opritverwarming?

De kosten en prijzen van een opritverwarming kun je het beste zelf opvragen bij een vakman. Door een goede prijs op te vragen, gebaseerd op jouw oprit krijg je een goed beeld van de kosten en ook van de prijzen van een opritverwarming. Het is heerlijk om te zien hoe ook jij een mooie opritverwarming kunt krijgen om je auto te parkeren. Een keer schade kan vele malen duurder zijn dan het laten aanleggen van een opritverwarming.

Hoe kom ik in contact met een vakman?

De vraag is hoe je het voordeligst opritverwarming laat plaatsen door een betrouwbare vakman. Het beste wat je kunt doen is meerdere offertes van specialisten uit jouw regio vergelijken. Zo weet je waar je aan toe bent en zo kun je tot wel 30% op de kosten besparen. Klik op de button hieronder, vul het aanvraagformulier in en ontvang tot wel 6 offertes (gratis en vrijblijvend) in je mailbox.

vloerverwarming specialisten amsterdam
*tip: vergelijk niet alleen de prijzen maar ook de garanties, de voorwaarden en de kwaliteit van de materialen.

Wat kost vloerverwarming precies?

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen flink verschillen per installateur. Verstandig is daarom om te vergelijken. Vul hieronder je postcode in, vervolgens het formulier en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.