Infrezen vloerverwarming

s2Bij het aanleggen van de vloerverwarming zijn er verschillende opties. Een optie is het infrezen van de vloerverwarming. Je kunt de vloerverwarmingsbuizen dan in de bestaande dekvloer leggen. Dit geeft een aantal voordelen. Het eerste grootste voordeel voor veel mensen is dat de dekvloer er niet uitgehaald hoeft te worden. Er hoeft dus niet zoveel gebroken te worden als je een nieuwe vloer en vloerverwarming wilt. Er is dankzij het infrezen ook geen extra opbouwhoogte nodig. Deuren hoeven dus niet ingekort te worden en er hoeft geen verlaging plaats te vinden van het keukenblad. Het geeft je een groot aantal voordelen wanneer je eenmaal vloerverwarming hebt. Vroeger dachten veel mensen dat alles uitgebroken moest worden, maar je ziet dat het een stuk gemakkelijker gaat wanneer het over infrezen gaat en dan ervaar je wel snel de voordelen van de vloerverwarming, want het kan vaak in een dag worden gerealiseerd (afhankelijk van het oppervlak).

Voordelen infrezen vloerverwarming

Het infrezen van de vloerverwarming heeft echter nog meer voordelen. Er is sprake van een snelle opwarmtijd van de vloer, de slangen liggen namelijk tegen het oppervlakte aan.Overigens is dit ook de goedkoopste manier van installatie (zie ook: prijzen vloerverwarming). Dit kan vaak gerealiseerd worden in één dag. Veel woningen zijn voorzien van een betonvloer, daar bovenop ligt de dekvloer. Op deze manier kan de vloerverwarming zowel als bijverwarming als hoofdverwarming in worden gezet.

Afzuiging bij vloerverwarming

Voordat de vloerverwarming wordt geplaatst moet er eerst stof worden afgezogen. Dit wordt vaak gedaan met een professionele industriële stofzuiger. Deze is gekoppeld aan een losse cycloon. Hierdoor kan er zeer stofarm worden gefreesd. Het is belangrijk dat dit goed gebeurt, zodat je weet dat er geen stof meer inzit. Daarom worden hier goede materialen voor gebruikt en dit wordt allemaal door een erkend bedrijf gerealiseerd.

Hoe werkt het infrezen van de vloerverwarming?

Er moet eerst worden berekend over hoeveel m2 het gaat. Deze ruimte wordt dan verdeeld in gelijke groepen en dan worden de sleuven ingefreesd. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een professionele diamantzaagmachine die is ontwikkeld om sleuven in afwerkvloeren te maken. Er wordt altijd gewerkt met hoogwaardige kwaliteit diamantzaagbladen, waardoor de garantie gegeven kan worden dat de sleuven in de dekvloer gefreesd kunnen worden. Wanneer dit onderdeel klaar is, zal de monteur de vloerverdeler monteren. Wanneer het nodig is zal er een bypassventiel worden geplaatst. Vervolgens worden de slangen in de sleuven aangebracht. Deze worden dan aan de vloerverdeler gemonteerd met speciale koppelingen. Dan worden de slangen gevuld en ontlucht. Als laatste wordt het cv systeem samen met de vloerverwarmingsinstallatie op druk gezet. Hierdoor kan de vloerverwarming getest worden en dan zal diegene die het heeft aangelegd uitleggen hoe het allemaal werkt. Wanneer je de keuze maken voor het infrezen van de vloerverwarming heb je hier zelf geen omkijken naar. Er wordt een afspraak gemaakt en vaak kan het in een dag worden gerealiseerd. Je hebt er dus zelf geen zorgen over, alles wordt voor je gerealiseerd.

Kort filmpje infrezen vloerverwarming

Vrijblijvend advies ontvangen?

Wat te doen als je vloerverwarming wilt laten infrezen? Het beste kun je dit overlaten aan een specialist. De prijzen van vloerverwarming kunnen echter sterk variëren per bedrijf in jouw regio. Verstandig is om dan meerdere specialisten te vergelijken. Dit kun je doen door het formulier op deze pagina in te vullen. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes in je mailbox. Je vergelijkt zelf op basis van prijs en kwaliteit en kiest zelf de beste deal.

Meer informatie?

Wil je eerst meer informatie over vloerverwarming voordat je een keuze maakt? Klik dan op de onderstaande links:

Wat kost vloerverwarming precies?

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen flink verschillen per installateur. Verstandig is daarom om te vergelijken. Vul hieronder je postcode in, vervolgens het formulier en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.