Vloerverwarmingsbuis

Polyethyleen

De vloerverwarmingsbuizen die op vandaag worden gebruikt zijn doorgaans allemaal vervaardigd uit het zogenaamde polyethyleen. Na afloop van een chemische bewerking die wordt uitgevoerd worden de slangen omgevormd. De vloerverwarmingsbuizen zijn niet de enige die zijn vervaardigd uit polyethyleen. Zo kunnen de buizen eveneens prima worden gebruikt voor het plaatsen van sanitaire voorzieningen en leidingwerk, maar bieden ze eveneens een prima isolatie voor elektrische kabels. Mocht je naast de vloerverwarmingsbuizen nog nood hebben aan andere buizen voor in je woning, dan kan je hier maar beter rekening mee houden. Bij de aankoop van grotere hoeveelheden wordt de prijs per buis immers gevoelig gedrukt.

16 of 20 mm

Op vandaag is een vloerverwarmingsbuis in twee verschillende afmetingen verkrijgbaar. In eerste instantie zijn er de vloerverwarmingsbuizen met een dikte van 16 mm. Deze buizen worden standaard gebruikt in woningen. Heb je echter een garage of een loods waar je eveneens graag gebruik in wenst te maken van vloerverwarming? In dat geval dien je te kiezen voor de vloerverwarmingsbuizen met een diameter van 20 mm. Over het algemeen zijn er bij de verschillende leveranciers voldoende rollen met verschillende lengtes beschikbaar zodat je niet nodeloos teveel geld dient uit te geven.

Lengte van vloerverwarmingsbuis bepalen

Vooraleer een vloerverwarmingsbuis te bestellen is het zeer belangrijk om rekening te houden met de totale oppervlakte van jouw woning waar je vloerverwarming wenst te plaatsen. Ga daarbij ook niet alleen uit van de vloer in bijvoorbeeld de woonruimte, maar bekijk ook de mogelijkheden in de keuken, slaapkamer en badkamer. Vaak wordt ook het toilet over het hoofd gezien, maar ook daar kan vloerverwarming een interessante meerwaarde betekenen. Hoe dan ook, meet zorgvuldig de verschillende ruimtes en bepaal dan hoeveel lopende meter vloerverwarmingsbuis je nodig hebt. Op deze manier kan je in ieder geval een behoorlijke cent uitsparen terwijl je toch optimaal kan profiteren van de interessante voordelen die verbonden zijn aan vloerverwarming.

Wat kost vloerverwarming precies?

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen flink verschillen per installateur. Verstandig is daarom om te vergelijken. Vul hieronder je postcode in, vervolgens het formulier en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.