Vloerverwarming zonder isolatie

Waarom kiezen voor vloerverwarming zonder isolatie?

Wanneer er aan mensen de vraag wordt gesteld waarom ze precies kiezen voor het gebruik van vloerverwarming zonder isolatie, dan krijg je in het merendeel van de gevallen dezelfde reactie. Veel mensen denken namelijk dat het laten plaatsen van isolatie met bijzonder veel geld wegloopt. Het is inderdaad een feit dat isoleren niet zo goedkoop is, maar anderzijds is het wel zo dat je op deze manier enorm veel kan besparen op de energiekosten. Dit zorgt er voor dat de investering in isolatie zichzelf na een zeer korte periode eigenlijk automatisch terugverdient en dat is altijd mooi meegenomen. Vooraleer vloerverwarming te plaatsen zonder isolatie is het dus zeker en vast een aanrader om even de terugverdientijd te berekenen.

Nadelen vloerverwarming zonder isolatie

Wanneer je er voor kiest om vloerverwarming zonder isolatie te plaatsen dien je rekening te houden met verschillende nadelen. Wanneer je woning over een kruipruimte beschikt is het in ieder geval aangeraden om deze te isoleren. De kruipruimte is namelijk automatisch kouder dan de directe ruimte onder de vloer waardoor de vloerverwarming een deel van de warmte naar de kruipruimte zal afgeven en dat betekent een structureel warmteverlies. Tel daarbij op dat er ook via het grondoppervlak nog wat warmteverlies kan optreden en het optimale rendement wordt bij vloerverwarming zonder gepaste vloerisolatie nooit behaald.

Vloerverwarming rechtstreeks aanbrengen op isolatie

Veel mensen die er voor kiezen om gebruik te maken van een systeem met vloerverwarming vrezen dat het niet mogelijk is om deze rechtstreeks op de isolatie te plaatsen. Dat is echter wel het geval. In deze situatie wordt er in het merendeel van de gevallen gebruik gemaakt van speciale Tacker rasterfolie. Ben je niet te vinden voor het gebruik van deze folie, dan kan je er ook nog voor opteren om gebruik te maken van speciale niet geïsoleerde noppenplaten. Beide mogelijkheden zijn uitermate geschikt om op een efficiënte manier de vloerverwarming op de isolatie te bevestigen.

Wat kost vloerverwarming precies?

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen flink verschillen per installateur. Verstandig is daarom om te vergelijken. Vul hieronder je postcode in, vervolgens het formulier en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.