Vloerverwarming verdeler

verdeler vloerverwarmingVerschillende verdelers voor vloerverwarming

Tegenwoordig is het mogelijk om een keuze te maken tussen verschillende verdelers voor je vloerverwarming. In eerste instantie is er de open verdeler met pomp. Bij dit systeem circuleert hetzelfde water continue door de leidingen waarbij deze wordt opgewarmd door warm water afkomstig uit de centrale verwarming. Daar staat tegenover dat lang niet iedereen een dergelijke installatie ziet zitten of gewoon wenst te kiezen voor een vloerverwarmingssysteem in combinatie met een warmtepomp. Vooral dit laatste zou het duurzame aspect van vloerverwarming alleen maar ten goede komen.

Open verdeler met pomp

De eerste verdeler waar je bij vloerverwarming gebruik van kan maken is de open verdeler met pomp. In dit geval wordt er voor de vloerverwarming steevast gebruik gemaakt van hetzelfde water. Dit water circuleert doorheen de ruimte of de woning en wordt om op temperatuur te komen aangevuld met warm water uit de centrale verwarming. Bij een dergelijk systeem wordt er ook steevast een thermostaatkraan voorzien die de temperatuur automatisch op pijl houdt. Van zodra de temperatuur te hoog komt te liggen zorgt een voeler er voor dat de toevoer van het warme water een halt wordt toegeroepen.

Gesloten verdeler zonder pomp

Een tweede mogelijkheid is om gebruik te maken van een gesloten verdeler zonder pomp. In dit geval dien je er echter rekening mee te houden dat koud en warm water niet zomaar kan worden gemengd tot één geheel. Omwille van deze reden wordt er bij deze verdeler veelal gebruik gemaakt van een warmtepomp. Deze warmtepomp zorgt er voor dat het water op een doeltreffende wijze stap voor stap kan worden opgewarmd en dat zonder grote hoeveelheden energie te verbruiken. Let wel, wanneer je woning is voorzien van stadsverwarming dient deze steeds aan een aantal voorwaarden te kunnen voldoen. In ieder geval mag het duidelijk zijn dat de keuze van de verdeler voor een systeem met vloerverwarming vooral een persoonlijke keuze is.

Wat kost vloerverwarming precies?

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen flink verschillen per installateur. Verstandig is daarom om te vergelijken. Vul hieronder je postcode in, vervolgens het formulier en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.