Vloerverwarming unit

De keuze van de unit

Wanneer je van plan bent om vloerverwarming in je woning te installeren is het belangrijk om een goede keuze te maken op vlak van units. De unit of regelaar van vloerverwarming is namelijk bijzonder belangrijk en vormt eigenlijk het hart van de installatie. Nagenoeg alle handelingen die essentieel zijn voor het correct functioneren van je vloerverwarming worden van hieruit uitgevoerd. Door gebruik te maken van een unit in combinatie met een thermostaat is het trouwens mogelijk om zeer eenvoudig het systeem uit te laten schakelen wanneer de gewenste temperatuur is bereikt. Ook het instellen van een temperatuur kan vanuit deze locatie worden geregeld. Wij stellen in ieder geval twee interessante units voor vloerverwarming aan je voor.

Populairste standaard unit

Standaard wordt er bij vloerverwarming veelal gekozen voor een regelunit die hydraulisch neutraal wordt afgemonteerd. Deze unit is geschikt voor HR-ketels en is bijgevolg zeer montagevriendelijk. De unit bestaat in dit geval uit een aan- en retour balk waar we tussenin een circulatiepomp terugvinden. De regelunit is afgesteld met behulp van verschillende onderdelen. Het spreekt verder voor zich dat deze unit is voorzien van een speciale aansluiting (veelal met Euro Conus) terwijl de aanvoerbalk is voorzien van nippels met Euro Conus aansluiting. Dit zorgt er voor dat deze unit perfect kan worden afgesloten.

Unit met terugslagklep

In bepaalde gevallen kan het voor jou interessant zijn om te weten dat het eveneens mogelijk is om gebruik te maken van een unit die beschikt over een terugslagklep. Deze terugslagklep bevindt zich tussen de aanvoer en de retour van de centrale verwarming. Deze unit kan probleemloos worden ingezet in een systeem op basis van stadsverwarming. De standaard unit met terugslagklep is over het algemeen steeds uitgerust met groepsafsluiters op de retour balk eveneens voetventielen aan de aanvoerbalk. Deze unit is zowel geschikt voor vloerverwarmingssystemen met hoofd- of bij verwarming.

Wat kost vloerverwarming precies?

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen flink verschillen per installateur. Verstandig is daarom om te vergelijken. Vul hieronder je postcode in, vervolgens het formulier en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.