Vloerverwarming slang

Wat is een vloerverwarming slang?

De vloerverwarming slang is een cruciaal onderdeel van je vloerverwarming. Deze slangen worden verspreid doorheen een ruimte of de woning geplaatst waarna het aanwezige (warme) water er voor zorgt dat continue een bepaalde opwarming plaatsvindt. De vloerverwarming slangen zijn tegenwoordig in drie verschillende soorten verkrijgbaar, namelijk PE-RT, PEX en Alupex.

Kenmerken van een kwalitatieve vloerverwarming slang

Wanneer je er voor kiest om een systeem met vloerverwarming in je woning te installeren spreekt het voor zich dat de materiaalkeuze van bijzonder groot belang is. Het systeem van vloerverwarming bevindt zich onder de grond waardoor het niet zomaar mogelijk is om een defect onderdeel eenvoudig te vervangen. Om het risico op problemen zo beperkt mogelijk te houden is het daarom van belang om te kiezen voor kwalitatieve materialen waaronder ook een goede vloerverwarming slang. Een goede vloerverwarming slang is er één die niet alleen flexibel is, maar daarnaast tevens is voorzien van een zuurstof dichte laag.

Aandachtspunten bij de keuze van een vloerverwarming slang

Wanneer je op het punt staat om een bepaalde vloerverwarming slang aan te kopen, dan is het steeds belangrijk om met verschillende factoren rekening te houden. We zetten de aandachtspunten graag even voor jou op een rijtje waardoor je met zekerheid kan stellen dat je uiteindelijk kiest voor een kwalitatieve vloerverwarming slang!

  1. De eerste vraag die je, je moet stellen is of de vloerverwarming slang van je keuze al dan niet beschikt over een keurmerk. Een keurmerk kan structureel bijdragen aan de kwaliteit van de slang en is dus zeer belangrijk.
  2. Is de slang van je keuze uitsluitend geschikt voor vloerverwarming of ook voor sanitair?
  3. Hoeveel bedraagt de maximale temperatuur van het water dat door de slangen zal stromen?
  4. Op welke garantieperiode kan je rekenen?
  5. Welke maximale belasting kunnen de slangen dragen?

Wat kost vloerverwarming precies?

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen flink verschillen per installateur. Verstandig is daarom om te vergelijken. Vul hieronder je postcode in, vervolgens het formulier en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.