Vloerverwarming slaapkamer

Elektrische vloerverwarming in de slaapkamer

Steeds meer mensen zoeken naar een oplossing voor hun koude slaapkamer. Veel mensen vinden het heerlijk om lekker fris te kunnen slapen, maar willen de volgende morgen wel opstaan met wat aangenamere temperaturen. Wel, om dit te kunnen verwezenlijken is het beslist interessant om een beroep te doen op de mogelijkheden die elektrische vloerverwarming met zich meebrengt. Deze installatie kan volledig onafhankelijk functioneren waardoor ze er in een mum van tijd voor kan zorgen dat je slaapkamer terug heerlijk warm aanvoelt.

Lage stofopbrengst door vloerverwarming

Gezondheidsexperts zijn het er over eens dat het bijzonder belangrijk is om een gezonde slaapomgeving te creëren. Omwille van die reden wordt het vaak afgeraden om een slaapkamer te verwarmen… althans wanneer die verwarming plaatsvindt door middel van bijvoorbeeld radiatoren of andere soortgelijke vormen van elektrische verwarming. Dit komt omdat van deze installaties bekend is dat ze een hoge stofopbrengst hebben en dat is bijzonder ongezond. Interessanter kan het dan zijn om gebruik te maken van vloerverwarming. Bij vloerverwarming vindt er namelijk geen specifieke luchtcirculatie plaats waardoor ook stof veel minder mogelijkheden heeft om te ontstaan en er een veilige en gezonde slaapomgeving wordt gecreëerd.

Voordelen elektrische vloerverwarming slaapkamer

Er zijn zoals je reeds hebt kunnen lezen dus verschillende interessante voordelen verbonden aan het gebruik van vloerverwarming in de slaapkamer. We zetten al deze voordelen graag voor jou nog even op een rijtje:

  1. Vloerverwarming zorgt niet voor lichtcirculatie waardoor een lage stofopbrengst is gegarandeerd.
  2. Vloerverwarming is perfect afstelbaar waardoor je lekker fris kan slapen en ’s ochtends toch op een warme vloer kan wakker worden.
  3. Vloerverwarming in een slaapkamer is de enige warmtebron die je echt nodig hebt om zelfs tijdens de koudste wintermaanden heerlijk comfortabel te kunnen slapen.
  4. Een programmeerbare thermostaat zorgt er voor dat er geen onnodige opwarming vanuit de vloerverwarming wordt uitgevoerd waardoor de energiekosten beperkt blijven.

Wat kost vloerverwarming precies?

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen flink verschillen per installateur. Verstandig is daarom om te vergelijken. Vul hieronder je postcode in, vervolgens het formulier en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.