Vloerverwarming renovatie

Het kan zijn dat je een keer gaat verhuizen en je nieuwe woning al vloerverwarming heeft. Dan zou het wel eens verstandig zijn om je vloerverwarming te laten inspecteren door een erkende vakman. Ook kan het goed mogelijk zijn dat je je huis gaat verbouwen en de vloerverwarming wilt uitbreiden. Op deze pagina lees je meer informatie over de renovatie van vloerverwarming.

Vloerverwarming renovatie

Vloerverwarming meenemen tijdens een renovatie

Veel mensen kiezen er tijdens het uitvoeren van renovatiewerken voor om een vorm van bijverwarming te plaatsen. Afhankelijk van het type renovatie die je uitvoert kan je er voor kiezen om gebruik te maken van een systeem met vloerverwarming. In dit geval zal je niet alleen kunnen rekenen op een uitstekende bijverwarming, daarnaast zorg je er ook nog eens voor dat de vloer in huis zelfs tijdens de koudste dagen aangenaam warm blijft aanvoelen. Het mag dan ook duidelijk zijn, vloerverwarming meenemen tijdens mogelijke renovatiewerken is beslist een goed idee!

Nadelen van vloerverwarming bij renovatie

Indien je graag je bestaande woning wenst te renoveren en deze tijdens de werkzaamheden wenst te voorzien van vloerverwarming zijn er een aantal zaken waar je maar beter rekening mee kan houden. Eén van de belangrijkste zaken heeft betrekking tot het al dan niet moeten uitbreken van de bestaande vloer. Wanneer de vloer sowieso moet worden verwijderd is er geen probleem, maar wanneer je de bestaande vloer graag wenst te behouden kan dat een compleet ander verhaal worden. Indien je gebruik wenst te maken van vloerverwarming met warm water of op basis van elektriciteit, dan zal je de bestaande vloer (gedeeltelijk) moeten uitbreken met alle kosten van dien.

Het renoveren van je vloerverwarming systeem

Mensen die reeds over een systeem met vloerverwarming beschikken kunnen er op een bepaald ogenblik ook aan denken om deze te moderniseren. Vooral wanneer je bijvoorbeeld reeds lange tijd over het systeem beschikt kan het op een zeker ogenblik interessant zijn om na te gaan of deze nog wel haar optimale rendement weet te leveren. In dat geval wordt er bij vloerverwarming met warm water al snel gekeken in de richting van de vloerverwarmingspomp. Deze speciale pomp is door de jaren heen aanzienlijk geëvolueerd en dat zorgt er voor dat ze tegenwoordig veel energiezuiniger is geworden waardoor de terugverdientijd zo kort mogelijk kan worden gehouden.

Vakman inschakelen

Natuurlijk is het verstandig om vloerverwarming over te laten aan een specialist met jarenlange ervaring. Verstandig is wel om eerst goed te vergelijken. Gelukkig kun je meerdere erkende vakmannen via onze website vergelijken. Daarnaast kun je ook vrijblijvend advies ontvangen. Klik op de button hieronder en doe je voordeel door te vergelijken op basis van prijs, kwaliteit, voorwaarden en garanties.

Meer informatie over vloerverwarming

Wat kost vloerverwarming precies?

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen flink verschillen per installateur. Verstandig is daarom om te vergelijken. Vul hieronder je postcode in, vervolgens het formulier en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.