Vloerverwarming PVC vloeren

Vloerverwarming PVC vloerenPVC vloeren in combinatie met vloerverwarming

Mensen die van plan zijn om vloerverwarming in hun huis te installeren dienen in het bijzonder rekening te houden met het type vloer waarover ze beschikken. Op het eerste zicht lijkt de keuze van de vloer eigenlijk voor de hand liggend, want waarom niet kiezen voor een vloer met een zo optimaal mogelijke isolerende werking? Het klopt inderdaad dat een goed isolerende vloer een meerwaarde kan betekenen voor je vloerverwarming, maar het kan ook anders. Wat bijvoorbeeld te denken van vloerverwarming in combinatie met PVC vloeren? PVC vloeren staan er om bekend de warmte uitstekend te geleiden waardoor ze zo optimaal mogelijk wordt afgegeven en de kosten zo beperkt mogelijk blijven.

Optimale warmtegeleiding

Wie er voor kiest om te investeren in een relatief duur systeem met vloerverwarming zal een zo optimaal mogelijk rendement nastreven. Hoe hoger het rendement komt te liggen, des te korter de terugverdientijd wordt en dat uit zich in aanzienlijk lagere kosten, ook op je energiefactuur. Omwille van het feit dat PVC warmte optimaal geleid, wordt de warmte veel efficiënter in de vloer opgenomen. Dit zorgt er voor dat je steeds kan rekenen op lekker warme voetjes, ook in de winter terwijl er een zeer aangenaam warm leefklimaat wordt gecreëerd in je woning.

PVC vloerverwarming ideaal als hoofdverwarming

Bij het gebruik van bepaalde type vloeren wordt het ronduit afgeraden om de vloerverwarming toe te passen als hoofdverwarming. Ze vormt dan veelal niets meer of minder dan een aanvulling aan de reeds bestaande verwarmingsbronnen. Bij PVC vloeren is het omgekeerde het geval. Net omdat deze vloeren de warmte zo goed opnemen kan ze perfect worden geplaatst in ruimtes waar de vloerverwarming de hoofdverwarming vormt. Op deze manier hoef je geen extra radiatoren te plaatsen waardoor je minder geld moet investeren en minder energie zult verbruiken. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, het plaatsen van PVC vloeren in combinatie met vloerverwarming is beslist een aanrader!

Wat kost vloerverwarming precies?

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen flink verschillen per installateur. Verstandig is daarom om te vergelijken. Vul hieronder je postcode in, vervolgens het formulier en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.