Vloerverwarming pompschakelaar

Vloerverwarming dekvloerWat is een pompschakelaar?

Een pompschakelaar is een speciale schakelaar die in verbinding wordt gesteld met de pomp van de verdeler van je vloerverwarmingsinstallatie. Deze schakelaar moet er voor zorgen dat de pomp wordt uitgeschakeld op het ogenblik dat de temperatuur van het water in de leidingen het gewenste niveau heeft bereikt. Een dergelijke schakelaar is bijzonder interessant omdat je op deze manier geen omkijken meer hebt naar je vloerverwarming. Je bent er namelijk altijd zeker van dat de temperatuur zo optimaal mogelijk wordt geregeld.

Pompschakelaar versus tijdschakelaar

De pompschakelaar is in aankoop wat duurder dan een tijdschakelaar. De meeste mensen kiezen er dan nog steeds vaak voor om gebruik te maken van een gewone tijdschakelaar, maar dat is lang niet altijd even interessant. Bij een dergelijke schakelaar is het namelijk zo dat deze de pomp volledig zal uitschakelen op ogenblikken waarin deze niet wordt gebruikt, bijvoorbeeld tijdens de warme zomermaanden. Het permanent uitzetten van de pomp kan er echter voor zorgen dat deze gaat roesten met alle mogelijke gevolgen van dien. Door gebruik te maken van een speciale pompschakelaar is dat niet mogelijk. Deze schakelaar zal de pomp immers automatisch één keer in de 24 uur laten draaien waardoor roest geen kans maakt.

Positieve impact op verbruik

Wanneer er geen gebruik wordt gemaakt van een bepaalde schakelaar blijft de pomp gedurende 24 op 24 en 7 op 7 draaien. Op het eerste zicht hoeft dit geen probleem te zijn, alleen zorgt het voor een nagenoeg constant energieverbruik en dat gaat ten koste van je energiefactuur. Wanneer je graag een zo optimaal mogelijk rendement wenst te behalen met je vloerverwarming en de terugverdientijd zo beperkt mogelijk wenst te houden is het in ieder geval steeds aangeraden om gebruik te maken van een pompschakelaar. Hierdoor wordt het gebruik van een installatie met vloerverwarming zomaar nog interessanter dan voorheen!

Wat kost vloerverwarming precies?

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen flink verschillen per installateur. Verstandig is daarom om te vergelijken. Vul hieronder je postcode in, vervolgens het formulier en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.