Vloerverwarming matten

Wat zijn vloerverwarmingsmatten?

Vloerverwarmingsmatten zijn speciale matten die zijn voorzien van een speciale bekabeling waardoor ze rechtstreeks onder de vloer geplaatst kunnen worden. De korte afstand ten opzichte van de vloer is interessant, want op deze manier wordt de warmte rechtstreeks aan de ruimte afgegeven en dat zonder dat er ook maar enig verlies kan optreden. Let wel, om het maximale uit de elektrische vloerverwarming te halen is het wel noodzakelijk om een eventueel aanwezige kruipruimte zo optimaal mogelijk te isoleren. Doe je dat niet, dan kan ook bij dit systeem een zeker warmteverlies optreden.

Waarom kiezen voor elektrische vloerverwarming?

Wanneer je er voor kiest om gebruik te maken van matten ben je aangewezen op de mogelijkheden die elektrische vloerverwarming met zich meebrengt. Hoewel dit type vloerverwarming iets minder energiezuinig is dan vloerverwarming met warm water is het wel zo dat deze eenvoudiger te regelen valt. Daar waar de klassieke vloerverwarming enige tijd nodig heeft om op te warmen is dat bij elektrische vloerverwarming niet het geval. Dat maakt het dan ook bijzonder geschikt om bijvoorbeeld de slaapkamer en de badkamer op te warmen. Daarnaast worden de matten bij elektrische vloerverwarming steevast direct onder de vloer geplaatst waardoor ze relatief eenvoudig bereikbaar zijn.

Ideaal voor ruimtes met niet permanente bezettingsgraad

De toepassing van matten bij elektrische vloerverwarming zorgt voor een ideale mogelijkheid om bijvoorbeeld een hobbyruimte te verwarmen. Ruimtes die niet kunnen rekenen op een permanente bezetting zoals een badkamer of een hobbykamer vormen een probleem voor de klassieke vloerverwarming met warm water. Door gebruik te maken van elektrische vloerverwarming, al dan niet in combinatie met een programmeerbare thermostaat zorg je er voor dat de door jou gewenste ruimte steeds wordt opgewarmd wanneer je er gebruik van wenst te maken. Het spreekt voor zich dat matten voor elektrische vloerverwarming op deze manier een structurele bijdrage kunnen leveren aan het leef comfort in huis.

Wat kost vloerverwarming precies?

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen flink verschillen per installateur. Verstandig is daarom om te vergelijken. Vul hieronder je postcode in, vervolgens het formulier en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.