Vloerverwarming maken

Vloerverwarming zelf maken kan een cruciale voordelen hebben. In dit artikel lees je daar meer over. Ontdek de mogelijkheden en doe je voordeel.

Waarom zelf vloerverwarming maken?

Hoewel een investering in vloerverwarming je steevast voorziet van een interessant rendement kan de kostprijs die nodig is om het systeem aan te kopen en te installeren een bepaalde druk uitoefenen op je financiële situatie. Wanneer je graag wenst te genieten van de voordelen die vloerverwarming met zich meebrengt kan je er vermits je een beetje handig bent ook voor kiezen om de vloerverwarming zelf te maken. Het aankopen van de vloerverwarmingsbuizen en deze doorheen de woning verspreiden is veelal een koud kunstje, alleen het maken van een geschikte verdeler kan de nodige problemen met zich meebrengen. Wil je zelf vloerverwarming gaan maken, dan is het in ieder geval zeer belangrijk om rekening te houden met de materialen waar gebruik van wordt gemaakt evenals de manier waarop het systeem in de woning wordt geïntegreerd. Lees ook: vloerverwarming zelf aanleggen.

Zelfbouwpakketten

Er zijn op het internet verschillende zelfbouwpakketten terug te vinden die je de mogelijkheid bieden om zelf vloerverwarming aan te leggen. Vooraleer je overgaat tot de aankoop van zo’n pakket is het echter belangrijk om eerst enkele voorbereidingen te treffen. Na het opmeten van de ruimte en het doorgeven van de benodigde materialen zal je in eerste instantie namelijk de aluminium platen willen plaatsen. Deze platen moeten worden opgewarmd en zullen fungeren als doorgeefluik voor de warmte in de ruimte. Wanneer dit is gebeurd kan je aan de slag met het monteren van het spruitstuk met de pomp evenals de sensor, de regelknop en het ontluchtingsventiel. Wanneer je ook deze stap hebt ondernomen is de tijd aangebroken om de boiler via enkele warmwaterleidingen aan te sluiten op het spruitstuk. Deze zal de vloer uiteindelijk van warm water voorzien. De buizen dienen vervolgens in een S-vorm op de aluminium platen te worden gelegd en dienen te worden vastgemaakt. Wanneer je woning over een kruipruimte beschikt of je graag nog extra (rand)isolatie wenst aan te brengen, dan kan je dit nu doen. Bevestig vervolgens de aluminium buizen aan het spruitstuk en je hebt een installatie met vloerverwarming die bijna helemaal klaar is voor gebruik. Sluit de diverse onderdelen waaronder de thermostaat en de regelknop nu aan en voilà je hebt zelf je systeem met vloerverwarming gemaakt.

Veiligheid bij het maken van vloerverwarming

Hoe interessant het op bepaalde vlakken ook mag zijn om zelf vloerverwarming te maken, het is altijd belangrijk om voldoende rekening te houden met de veiligheid. Vooral voor het aansluiten van de verschillende onderdelen van je vloerverwarming kan het interessant zijn om een beroep te doen op een expert. Zorg daarnaast ook steeds voor een goede controle van de installatie, want van zodra de dekvloer wordt geplaatst is deze meteen een stuk onbereikbaarder.

Toch een vakman nodig?

Het kan zijn dat je toch het laten plaatsen van de vloerverwarming over wilt laten aan een vakman. In dat geval kun je vrijblijvend via onze website in contact komen met erkende vakmannen. Je kunt op basis van prijs, kwaliteit, garanties en voorwaarden vergelijken en zo een weloverwogen keuze maken. Klik op de button hieronder en begin met vergelijken.

 

Wat kost vloerverwarming precies?

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen flink verschillen per installateur. Verstandig is daarom om te vergelijken. Vul hieronder je postcode in, vervolgens het formulier en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.