Vloerverwarming keuken

vloerverwarming keukenEr zijn veel plaatsen in huis waar vloerverwarming een haast ideale functie kan uitoefenen. De keuken wordt doorgaans ten oprechte slechts ergens onderaan dit lijstje genoemd. Daar zijn verschillende redenen voor aan te halen. In eerste instantie staan er weinig mensen op blote voeten in de keuken en daarnaast bevindt de keuken zich steeds vaker in de woonkamer waardoor deze automatisch kan genieten van de unieke voordelen die vloerverwarming met zich meebrengt. Vloerverwarming in de keuken is dan ook zeer aangenaam. Hoewel het misschien minder opvallend is zijn er een aantal voordelen aan verbonden die zelfs specifiek in de keuken optimaal tot hun recht komen.

Stralingswarmte ideaal voor in de keuken

Kenmerkend voor vloerverwarming is dat er gebruik wordt gemaakt van stralingswarmte. De warmte wordt gelijkmatig over de ruimte verdeeld en baant zich langzaam maar zeker een weg naar het plafond. Op leefhoogte bevindt zich dan de meest optimale temperatuur en dat zorgt voor een zeer aangenaam gevoel. Tijdens het koken is het absoluut niet leuk wanneer door middel van climatisatie of radiatoren continue warme lucht in je richting wordt geblazen. Door gebruik te maken van vloerverwarming is dat niet nodig en daarnaast blijft je keuken vrij van die logge verwarmingselementen.

Hoofd- of bijverwarming?

Specifiek voor de keuken geldt dat er diverse onrechtstreekse handelingen voor zorgen dat de temperatuur in de ruimte al snel kan stijgen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan het gebruik van een oven of het fornuis. Deze bronnen geven een bepaalde warmte af aan de ruimte waardoor een extra hoofdverwarming niet altijd noodzakelijk is. Bevindt de keuken zich in de woonkamer dan kan dat uiteraard een compleet ander geval zijn. Dan is de ruimte veel groter waardoor de vloerverwarming misschien beter als bijverwarming wordt toegepast. Het spreekt voor zich dat in deze ook de oppervlakte en de mate waarin de ruimte is geïsoleerd een belangrijke rol spelen.

Wat kost vloerverwarming precies?

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen flink verschillen per installateur. Verstandig is daarom om te vergelijken. Vul hieronder je postcode in, vervolgens het formulier en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.