Vloerverwarming berekenen

VloerverwarmingBerekening van de warmtebehoefte

Cruciaal vooraleer er kan worden begonnen met het plaatsen van vloerverwarming is het berekenen van de warmtebehoefte. Hiervoor is op het internet een speciale formule of werkwijze terug te vinden die je stapsgewijs kan volgen. Na afloop van de berekening van de warmtebehoefte is het verder van cruciaal belang om na te gaan of je over voldoende vloeroppervlakte beschikt. In tegenstelling tot wat je op het eerste zicht kan denken is dat niet zo voor de hand liggend, in tegendeel. Na het berekenen van de vloeroppervlakte dient er daarnaast ook nog speciale aandacht te worden besteed aan de hoogte van de watertemperatuur alsook aan de afstand tussen de verschillende leidingen. Deze bedraagt over het algemeen 10 of 15 cm. alleen door met al deze factoren rekening te houden kan je profiteren van een zo optimaal mogelijke vloerverwarming.

Verdeling van water over de leidingen

Tijdens de berekening van je vloerverwarming dien je verder speciale aandacht te besteden aan de verdeling van het water over de verschillende leidingen. Op dit vlak is het vooral belangrijk om gebruik te maken van een evenwichtige lengte van de slang per groep. Per groep wordt aangeraden om tussen de 100 en 110 m aan te houden. De vloer zelf moet worden onderverdeeld in gelijke groepen waardoor een plannetje maken zeer interessant kan zijn. Hier bestaan verschillende goede programma’s voor waarvan Sketchup misschien wel de bekendste is.

Berekening vloerverwarming uitbesteden

Het berekenen van de vloerverwarming in je woning is van cruciaal belang voor het wooncomfort in huis. Veel mensen willen besparen op de kosten van hun vloerverwarming en doen dat onder andere door zelf de metingen uit te voeren. Het uitvoeren van een berekening voor vloerverwarming is echter niet zo eenvoudig als het op het eerste zicht lijkt waardoor het doorgaans interessanter is om dit uit te besteden aan iemand met de nodige ervaring ter zake. Doe je dat niet en maak je één fout dan is de impact niet te overzien en kan je, je investering zomaar in rook zien opgaan.

Wat kost vloerverwarming precies?

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen flink verschillen per installateur. Verstandig is daarom om te vergelijken. Vul hieronder je postcode in, vervolgens het formulier en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.