Vloerverwarming aanzetten

Het is belangrijk om te weten wanneer je de vloerverwarming aanzet en natuurlijk ook weer uitzet. In dit artikel zullen we je tips en advies geven wanneer en hoe je de vloerverwarming aanzet.

Vloerverwarming

Eerste keer aanzetten van vloerverwarming

Er is reeds heel veel gezegd en geschreven over het aanzetten van vloerverwarming. Wanneer kan dit voor de eerste keer gebeuren en waar moet je precies rekening mee houden? Wanneer je nog maar net een nieuwe vloer hebt gelegd en er voor hebt gekozen om te werken met vloerverwarming is het vooral belangrijk om niet te intensief van start te gaan. We maken ook een onderscheid tussen het feit of de tegels reeds zijn geplaatst of er uitsluitend sprake is van chape. In het laatste geval dient deze voldoende te worden uitgehard vooraleer de vloer kan worden geplaatst en dat geeft je voldoende tijd om de vloerverwarming reeds gestaag op te bouwen. Zijn de tegels wel reeds geplaatst, dan dient er randisolatie te zijn aangebracht en moet de vloerverwarming met een temperatuur van 1 graad per dag worden opgestart.

Randisolatie aanbrengen voor aanzetten

Vooraleer de vloerverwarming aan te zetten is het belangrijk om met een aantal factoren rekening te houden. Eén van deze factoren is het aanbrengen van randisolatie. Je moet er namelijk rekening mee houden dat een vloer waar vloerverwarming onder is aangebracht zal krimpen en uitzetten. Breng je deze niet aan, dan kan dit schade veroorzaken aan je vloer met alle nodige kosten van dien. Hou er bij het plaatsen van randisolatie overigens ook steeds rekening mee dat deze zich diep genoeg in de vloer bevindt.

Vloerverwarming aanzetten na de zomer?

Veel mensen schakelen hun vloerverwarming tijdens de zomermaanden uit om ze vervolgens terug in september aan te schakelen. Het is echter nog maar de vraag of dat wel zo interessant is. Experts zijn het er over eens dat de vloerverwarming laten aanstaan tijdens de zomer, maar de temperatuur op een lager niveau zetten kan helpen op vlak van energiebesparing. Wil je met andere woorden ook zo efficiënt mogelijk omgaan met je energieverbruik? Kies er dan voor om de vloerverwarming ook tijdens de zomermaanden gewoon aan te laten staan. Het is ook goed om te weten dat je met vloerverwarming ook kunt koelen in de zomer. Voor vrijblijvend advies van erkende vakmannen vul je het volgende formulier in.

→ Lees ook: vloerverwarming afzetten.

Meer informatie

Wat kost vloerverwarming precies?

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen flink verschillen per installateur. Verstandig is daarom om te vergelijken. Vul hieronder je postcode in, vervolgens het formulier en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.