Parket vloerverwarming

Parket vloerverwarmingParket in combinatie met vloerverwarming

Parket vormt een zeer aangename ondergrond en dat niet alleen voor in de woonkamer, maar bijvoorbeeld ook voor in de slaapkamer en zelfs voor in de keuken. Daarnaast is hout een bijzonder warm materiaal wat het interieur niet alleen voorziet van een warme uitstraling, maar eveneens zorgt voor een zeer aangenaam wooncomfort. Veel mensen zijn bang om gebruik te maken van parket omdat ze vrezen dat deze niet geschikt is om te gebruiken in combinatie met vloerverwarming, maar dat is zeker niet het geval. verschillende houtsoorten zijn wel degelijk bijzonder geschikt om te gebruiken in combinatie met vloerverwarming. Denk daarbij aan houtsoorten zoals eiken, rood eiken, essen, beuken, esdoorn, berken, kersen en walnoot. Uiteraard zijn ook nog verschillende andere houtsoorten geschikt, maar deze zijn de vaakst voorkomende.

Parket met lage R-waarde

Over het algemeen wordt steeds benadrukt dat het van cruciaal belang is voor je energiefactuur om gebruik te maken van materialen die over een zo hoog mogelijke R-waarde beschikken. Voor parket in combinatie met vloerverwarming geldt het omgekeerde. Wanneer je hebt besloten om parket te plaatsen boven een vloerverwarmingssysteem is het van het grootste belang om te kiezen voor parket dat zo goed mogelijk de warmte geleid of met andere woorden aan de ruimte afgeeft. Dat is niet het geval wanneer deze over een zeer isolerende werking beschikt. Dan blijft de warmte grotendeels onder de grond hangen en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Verschil tussen bijverwarming en hoofdverwarming

Wanneer de keuze op parket in combinatie met vloerverwarming is gevallen is het steeds belangrijk om rekening te houden met het verschil tussen bijverwarming en hoofdverwarming. In het geval van bijverwarming dient de maximale R-waarde van het parket alsook de ondervloer kleiner te zijn dan 0,18 vierkante meter per k/W. Voor hoofdverwarming dient een lagere maximale R-waarde te worden gehanteerd van 0,13 vierkante meter per K/W.

Wat kost vloerverwarming precies?

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen flink verschillen per installateur. Verstandig is daarom om te vergelijken. Vul hieronder je postcode in, vervolgens het formulier en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.