Infrezen kosten

Infrezen vloerverwarmingVoor veel mensen is het infrezen van vloerverwarming de enige mogelijkheid om van deze manier van verwarmen gebruik te kunnen maken. Ben jij eveneens van plan om vloerverwarming te voorzien in je woning en wil je deze graag laten infrezen? Zou je evenwel in eerste instantie graag een goed beeld willen hebben van de kosten die er aan verbonden zijn? Lees dan snel verder en je komt alles te weten over de gemiddelde kosten die zijn verbonden aan het infrezen van vloerverwarming in je woning.

*Tip:

→ Direct weten wat de kosten vloerverwarming voor jou zullen zijn? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.

Hoeveel kost infrezen van vloerverwarming?

Veel mensen die over een bestaande woning beschikken en graag zouden willen kunnen genieten van de unieke voordelen die vloerverwarming met zich meebrengt vrezen dat dit niet mogelijk is zonder de bestaande vloer uit te breken. Gelukkig is dit zeker en vast niet noodzakelijk, in tegendeel. Het is immers aanzienlijk goedkoper om er voor te kiezen om de buisbanen van de traditionele vloerverwarming in te laten frezen in de bestaande vloer van je woning. Dit is niet alleen op financieel vlak interessant, bovendien zorgt het ook voor veel minder overlast. Het infrezen van vloerverwarming is zowel mogelijk in een betonnen- als in een tegelvloer. De hoogte van de kostprijs die in rekening wordt gebracht is in het bijzonder gericht op het feit of de vloerverwarming zal worden gebruikt als bij- of als hoofdverwarming.

Wanneer je er bijvoorbeeld voor kiest om vloerverwarming in te zetten als hoofdverwarming zal er geen gebruik worden gemaakt van radiatoren. Er dienen bijgevolg sleuven te worden gefreest om de verwarmingsbuizen in te laatsen. Dit zorgt er voor dat er hogere kosten worden gemaakt in vergelijking met een systeem voor bijverwarming. We hebben de kosten die voor de verschillende mogelijkheden in rekening worden gebracht even voor jou op een rijtje gezet door middel van onderstaande tabel:

Hoofdverwarming Uitgebreide bijverwarming Bijverwarming Gemiddelde kostprijs
Tot 10 m2 Tot 15 m2 Tot 20 m2 Tussen 760 & 835 euro
Tot 20 m2 Tot 30 m2 Tot 40 m2 Tussen 860 & 925 euro
Tot 30 m2 Tot 45 m2 Tot 60 m2 Tussen 960 & 1.075 euro
Tot 40 m2 Tot 60 m2 Tot 80 m2 Tussen 1.125 & 1.150
Tot 50 m2 Tot 75 m2 Tot 100 m2 Tussen 1.210 & 1.270 euro
Tot 60 m2 Tot 90 m2 Tot 120 m2 Tussen 1.410 & 1.535 euro
Tot 70 m2 Tot 105 m2 Tot 140 m2 Tussen 1.650 & 1.755 euro
Tot 80 m2 Tot 120 m2 Tot 160 m2 Tussen 1.750 & 1.885 euro
Tot 90 m2 Tot 135 m2 Tot 180 m2 Tussen 1.985 & 2.025 euro

De leidingen worden vooraleer ze worden ingefreest doorgaans verdeeld in groepen. Dit wordt gedaan omdat een leiding die wordt ingefrezen slechts over een lengte van maximaal 120 meter mag beschikken. Deze maximale lengte wordt toegepast omdat er anders drukverlies kan ontstaan waardoor een verminderde werking van de vloerverwarming kan worden gerealiseerd. Het spreekt voor zich dat dit niet meteen de bedoeling kan zijn. Bovendien wordt op deze manier de warmte ook nog eens op gelijkmatige wijze verdeeld wat eveneens een niet onbelangrijk pluspunt is.

  • Goedkoopste oplossing: Ben je van plan om in een kleine ruimte vloerverwarming in te laten frezen? Vooral de badkamer en de keuken zijn op dit vlak populaire en interessante locaties omdat er dagelijks heel wat tijd in wordt doorgebracht. De ruimtes hebben waarschijnlijk reeds een bestaande vloer waardoor het infrezen van vloerverwarming de enige oplossing is. In deze situatie beschik je wel reeds over een eigentijdse CV-installatie welke naar behoren functioneert. De vloerverwarming die wordt ingefreest zal in dit geval uitsluitend worden gebruikt als bijverwarming wat er voor zorgt dat de buizen iets verder uit elkaar gelegen mogen zijn. Dit zal de kostprijs laten dalen. Een vloerverwarming die wordt aangelegd binnen een beperkte ruimte van tussen de 20 en 40 vierkante meter zal gemiddeld tussen de 825 en 900 euro kosten. Zowel het materiaal, de montage als de BTW zijn in deze prijs inbegrepen.
  • Gemiddelde oplossing: In de tweede situatie kies je er voor om gebruik te maken van vloerverwarming in een grotere ruimte zoals de woonkamer. De vloerverwarming zal in deze situatie dienst doen als uitgebreide bijverwarming. De ruimte beschikt reeds over een bestaande vloer en deze uitbreken is uiteraard geen optie. Het infrezen van de vloerverwarming is dan de meest ideale keuze. De buizen die worden ingefreest dienen over een H.O.H. afstand te beschikken van zo’n 15 centimeter. De gemiddelde kostprijs voor het infrezen van vloerverwarming over een oppervlakte van 45 tot 75 vierkante meter is gelegen tussen de 1.050 en 1.300 euro inclusief de kostprijs voor het materiaal, de montage en de BTW.
  • Meest luxe oplossing: Wil je, je volledige woning voorzien van vloerverwarming als hoofdverwarming? In dat geval kan je er voor kiezen om de vloerverwarming te laten infrezen. Dit zorgt er voor dat er geen enkele vloer in je woning moet worden opengebroken. Door gebruik te maken van een H.O.H. afstand van 10 centimeter dien je bij een oppervlakte van tussen de 85 en 105 vierkante meter rekening te houden met een gemiddelde kostprijs van tussen de 1.750 en 2.200 euro. De prijs voor de montage, de materialen evenals de BTW is hierbij inbegrepen.

De prijsopbouw van ingefreesde vloerverwarming

Wanneer we de kostprijs van ingefreesde vloerverwarming in detail gaan bekijken zien we dat deze is opgedeeld in drie verschillende delen. De hoogste kost is met 48 procent voorbehouden voor het materiaal dat moet worden aangekocht. 47 procent van de kosten is nodig om de arbeidskosten in te dekken en de resterende 5 procent is voorbehouden voor de afvoerkosten. Het feit dat de arbeidskosten toch niet onaanzienlijk zijn zorgt er voor dat het altijd de moeite waard is om een vergelijking uit te voeren tussen verschillende bedrijven die vloerverwarming voor jou kunnen realiseren. Zo kan je meteen een mooie besparing verkrijgen.

De oplossing voor vloerverwarming in bestaande vloeren

Het mag ondertussen duidelijk zijn, beschik je over een woning met bestaande vloeren, maar zou je toch graag willen kunnen genieten van vloerverwarming? In dat geval is het laten infrezen van vloerverwarming ongetwijfeld de financieel en praktisch interessantste optie!

Wat kost vloerverwarming precies?

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen flink verschillen per installateur. Verstandig is daarom om te vergelijken. Vul hieronder je postcode in, vervolgens het formulier en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.