Goedkope vloerverwarming

Kostprijs vloerverwarming

De kostprijs die voor vloerverwarming moet worden betaald is afhankelijk van verschillende factoren. Zo is er het type systeem waar gebruik van wordt gemaakt alsook de oppervlakte waar vloerverwarming in moet worden geplaatst. Dat is echter niet alles, want het is tegenwoordig mogelijk om bijvoorbeeld vloerverwarming met warm water op diverse manieren aan te brengen in de woning. Zo kan je een keuze maken tussen natbouw of droogbouw, maar uiteraard heb je ook de mogelijkheid om te kiezen voor elektrische verwarming. Deze laatste is iets minder energiezuinig, maar kan er wel voor zorgen dat je ruimte in een handomdraai wordt opgewarmd.

Goedkoopste vloerverwarming

Vloerverwarming bestaat zoals aangegeven in twee verschillende vormen. Je kan er voor kiezen om vloerverwarming aan te sluiten op de bestaande centrale verwarming, maar je kan ook gebruikmaken van elektrische vloerverwarming. Op vlak van installatie is elektrische vloerverwarming (afhankelijk van de oppervlakte) doorgaans het goedkoopst. De kostprijs van een installatie kan wel sterk afhankelijk zijn van de partij waar je een beroep op doet. Vooraleer met een specifiek bedrijf in zee te gaan kan het dan ook steeds een goed idee zijn om even een objectieve vergelijking uit te voeren. Op die manier ben je er altijd zeker van dat je kiest voor een kwalitatieve en voordelige installatie van je vloerverwarming.

Verbruik van vloerverwarming

Uiteraard is de installatie van vloerverwarming niet de enige kost waar je rekening mee dient te houden. Wanneer je over een vloerverwarmingssysteem beschikt zal je namelijk ook een bepaald energieverbruik genereren. Om dit energieverbruik zo beperkt mogelijk te houden is het belangrijk om niet alleen warmte zo energiezuinig mogelijk op te wekken, daarnaast moet ook het warmteverlies zoveel mogelijk beperkt worden. Wil je echt goedkoop gebruik kunnen maken van vloerverwarming? Zorg dan voor een goed geleidend materiaal en zorg er eveneens voor dat een eventuele kruipruimte die zich onder de vloerverwarming bevindt goed is geïsoleerd.

Wat kost vloerverwarming precies?

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen flink verschillen per installateur. Verstandig is daarom om te vergelijken. Vul hieronder je postcode in, vervolgens het formulier en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.