Eerste gebruik vloerverwarming

Als je een nieuwe auto koopt dan zou je deze eerst moeten ‘inrijden’. Een zelfde principe geldt voor vloerverwarming. In dit artikel lees je meer informatie over het eerste gebruik van vloerverwarming.

Vloerverwarming opstarten, dan vloeren

In Nederland is het vaak zo dat vloerverwarming pas wordt opgestart op het ogenblik dat er reeds is gevloerd. Op het eerste zicht lijkt dat normaal, maar in de praktijk brengt dit enkele niet te onderschatten risico’s met zich mee. Het is namelijk zo dat bij het eerste gebruik van vloerverwarming de tegels kunnen loskomen of scheuren. Dit is een rechtstreeks gevolg van aanwezig vocht dat geen uitweg vindt en zich toch een weg naar boven probeert te banen. Wil je er voor zorgen dat je bij het aanzetten van de vloerverwarming geen schade oploopt aan de vloer zelf? Zet deze dan reeds aan voor er wordt gevloerd.

Wanneer vloeren bij vloerverwarming?

Zoals hierboven aangegeven is het veelal aangeraden om de tegels pas te plaatsen op het ogenblik dat de vloerverwarming reeds in gebruik is genomen, maar hoelang duurt het nu precies vooraleer de tegels kunnen worden aangebracht? Hoewel hier geen vaste regel voor geldt, is het zo dat de geplaatste chape steevast voor een minimum aantal van 3 weken dient uit te drogen. Veel hangt echter ook af van het weerbeeld en de vochtigheidsgraad in de woning zelf. Probeer daarom zelf in te schatten wanneer het moment gekomen is om de vloerverwarming aan te schakelen. Bij twijfel kan je het best even contact opnemen met een specialist ter plaatsen.

1 graad per dag

Heb je er toch voor gekozen om de vloerverwarming pas aan te schakelen wanneer de vloer volledig is afgewerkt? In dat geval is het zeer belangrijk om er rekening mee te houden dat de temperatuur gestaag dient te worden opgedreven. Vroeger gingen veel vloeren met vloerverwarming op korte termijn kapot net omdat de temperatuur veel te snel werd opgedreven. Door de vloerverwarming iedere dag één graad warmer te zetten beperk je dit risico aanzienlijk en zorg je er voor dat je vloer haar ideale uitstraling blijft behouden.

Vrijblijvend advies

Het kan zijn dat er iets mis is met je vloerverwarming of dat je vrijblijvend advies wilt van een expert. In dat geval kun je via ons formulier in contact komen met meerdere erkende vakmannen. Je ontvangt dan niet alleen vrijblijvend advies maar ook een prijsopgave. Vergelijk de prijzen, de voorwaarden, de garanties en de kwaliteit en maak een weloverwogen keuze.

 

Wat kost vloerverwarming precies?

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen flink verschillen per installateur. Verstandig is daarom om te vergelijken. Vul hieronder je postcode in, vervolgens het formulier en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.