Vloerverwarming uitschakelen

Vloerverwarming uitschakelenVloerverwarming automatisch laten uitschakelen

Het is absoluut onbegonnen werk om continue de temperatuur van de vloerverwarming in het oog te houden. Veel eenvoudiger is het dan ook wanneer een bepaald systeem dit voor jou doet en automatisch actie onderneemt wanneer nodig. Dit toestel noemen we een thermoschakelaar. Deze schakelaar meet continue de temperatuur van het water en roept de opwarming een halt toe van zodra deze een bepaalde temperatuur heeft bereikt. Op deze manier kan je nog meer rendement halen uit je vloerverwarming en dat terwijl je er zelf niet noodzakelijk meer omkijken naar dient te hebben.

Vloerverwarming uitschakelen tijdens de zomer

De zomer is traditioneel een periode waarin de vloerverwarming niet of nauwelijks hoeft te werken. Wil dat zeggen dat je er vrij voor kan kiezen om de vloerverwarming tijdens de zomermaanden uit te zetten? Op zich is dat zeker en vast een mogelijkheid, alleen kan het op financieel vlak interessanter zijn om ook in deze periode de temperatuur van de vloerverwarming op een zeker minimum te houden. Als minimum wordt een temperatuur van 16 graden of meer aanbevolen.

Waarom vloerverwarming niet uitschakelen?

Het is in dit artikel eigenlijk reeds aangehaald, het uitschakelen van vloerverwarming is over het algemeen geen goed idee. Er wordt op dit vlak wel een onderscheid gemaakt tussen met name vloerverwarming met warm water en elektrische vloerverwarming. Deze laatste kan op zich best uitgeschakeld worden omdat ze bijzonder snel terug opwarmt. Wel moet je er rekening mee houden dat het systeem in deze situatie van een koude stand naar een compleet opgewarmde stand moet gaan en dat kost erg veel energie. Bij vloerverwarming met warm water is dat veel minder het geval omdat het water steeds over een bepaalde minimumtemperatuur beschikt, althans wanneer je de verwarming niet uitschakelt. Zeker voor dergelijke vormen van vloerverwarming geldt dat verlagen beter is dan uitschakelen.

Wat kost vloerverwarming precies?

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen flink verschillen per installateur. Verstandig is daarom om te vergelijken. Vul hieronder je postcode in, vervolgens het formulier en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.