Vloerverwarming repareren

Het kan zijn dat je vloerverwarming kapot is gegaan. Het is goed mogelijk dat je vloerverwarming dan lek is en dat de lekkage zo spoedig mogelijk moet worden gerepareerd om schade te voorkomen. Indien je direct in contact wilt komen met een erkende vakman dan kun je het beste het formulier op deze pagina invullen. Je wordt dan direct teruggebeld. Hieronder lees je meer informatie over vloerverwarming zelf.

Wat maakt vloerverwarming reparatie zo moeilijk?

De ergste nachtmerrie van mensen die over een systeem met vloerverwarming beschikken gaat schuil in het risico dat men loopt op een lekkage. De reden hiervoor is in principe niet ver te zoeken. De vloerverwarming bevindt zich onder de vloer. Dit wil zeggen dat het lek niet alleen relatief moeilijk op te sporen is, daarnaast kan de reparatie er van grote kosten met zich meebrengen omdat een bepaald gedeelte van de vloer moet worden uitgebroken. Door gebruik te maken van allerhande moderne technieken is het tegenwoordig echter veel eenvoudiger mogelijk om een mogelijk lek zeer gedetailleerd op te sporen waardoor er slechts een deel van de vloer moet worden opengebroken.

Lekkage vloerverwarming

Wanneer er problemen optreden met de vloerverwarming zijn deze in het merendeel van de gevallen te wijten aan een lekkage. Zoals zopas aangehaald is dit de nachtmerrie van iedere huiseigenaar, in het bijzonder omdat het probleem niet zomaar met het blote oog kan worden vastgesteld zonder de vloer open te breken. Gelukkig bestaan er tegenwoordig moderne mogelijkheden om de plaats van het lek relatief gedetailleerd vast te kunnen stellen. Deze mogelijkheid wordt geboden onder de vorm van thermografische apparatuur. Deze speciale apparatuur controleert tot op een centimeter nauwkeurig waardoor slechts een beperkt gedeelte van de vloer dient te worden uitgebroken.

Hoe vloerverwarming repareren?

Merk je op een bepaald ogenblik op dat de vloerverwarming niet langer correct functioneert of levert deze opeens niet langer het gewenste rendement? In dat geval kan het interessant zijn om even na te gaan of er zich nergens een defect of een lek voordoet. Dat is bij vloerverwarming natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. In eerste instantie is het belangrijk om er rekening mee te houden dat vloerverwarming met warm water niet geheel vrij is van onderhoud, in tegendeel. Op regelmatige basis dien je dan ook de leidingen door te spoelen. Alleen op deze manier wordt voorkomen dat de leidingen op een bepaald ogenblik dicht slippen met alle vervelende gevolgen van dien. Mocht er sprake zijn van een lek, dan is het in eerste instantie belangrijk om deze precies te laten opsporen.

Vakman inschakelen

Een gemiddelde Nederlander heeft geen tot weinig gespecialiseerde kennis van vloerverwarming. Het is verstandig om een vakman in te schakelen bij een lekkage. Een vakman heeft jarenlange kennis en beschikt over de juiste apparatuur om in een mum van tijd de lekkage op te sporen en te repareren. Via onze website kun je gemakkelijk in contact komen met meerdere specialisten. Je kunt vergelijken op basis van prijs, kwaliteit, garanties en voorwaarden. Zo weet je waar je aan toe bent en zo kun je geld besparen. Klik op de button hieronder en ontvang vrijblijvend meerdere offertes in je mailbox.

Meer informatie over vloerverwarming

Wat kost vloerverwarming precies?

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen flink verschillen per installateur. Verstandig is daarom om te vergelijken. Vul hieronder je postcode in, vervolgens het formulier en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.