Vloerverwarming nieuwbouw

vloerverwarming nieuwbouwElektrische vloerverwarming in nieuwbouw

Wanneer je er voor hebt gekozen om een nieuwbouw aan te kopen beschik je over het voordeel dat je geheel zelf kan bepalen welk type vloerverwarming je in huis aanlegt. Je kan op dat vlak kiezen voor vloerverwarming met warm water, maar ook voor elektrische vloerverwarming die iets eenvoudiger te plaatsen valt. Wel moet het gezegd dat elektrische vloerverwarming op vlak van energiezuinigheid moet onderdoen voor de variant waarbij gebruik wordt gemaakt van warm water. Daar staat dan weer wel tegenover dat een ruimte met elektrische vloerverwarming slechts een beperkte tijd nodig heeft om op te warmen.

Vloerverwarming met warm water in nieuwbouw

Wanneer je thuis over een systeem met centrale verwarming beschikt is het interessantst om er voor te kiezen om gebruik te maken van vloerverwarming met warm water. Door de vloerverwarming middels een verdeler met open pomp aan te sluiten op de centrale verwarming kan het koele water in de leidingen probleemloos worden gemengd met het warme water uit de cv-installatie. Dat is interessant, want op deze manier vindt een gestage opwarming plaats van het aanwezige water waardoor de temperatuur in de ruimte langzaam maar zeker kan worden opgedreven. Hierdoor wordt een zeer aangenaam leefklimaat gerealiseerd en dat zonder dat je rekening dient te houden met hoge kosten op je energiefactuur.

De keuze van de vloer

Wanneer je gebruik maakt van een nieuwbouw heb je het voorrecht om zelf de vloer uit te kiezen waar er gebruik van wordt gemaakt. Hoewel heel veel verschillende vloeren een goede combinatie vormen met vloerverwarming is het zo dat bijvoorbeeld parket zorgt voor een extra warme uitstraling en een beter gebruiksgemak. Daarnaast geleiden PVC-vloeren de warmte dan weer optimaal waardoor er extra kan worden bespaard op de energiefactuur en zijn ook de tegenwoordig zo populaire gietvloeren perfect te gebruiken in combinatie met vloerverwarming. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, ben je van plan om vloerverwarming in je huis te plaatsen, dan is de juiste keuze op vlak van vloer zeker en vast belangrijk.

Wat kost vloerverwarming precies?

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen flink verschillen per installateur. Verstandig is daarom om te vergelijken. Vul hieronder je postcode in, vervolgens het formulier en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.