Vloerverwarming materiaal

vloerverwarming Materialen bij vloerverwarming

Mensen die handig zijn in het bouwen en verbouwen van hun woning kunnen er in principe perfect voor kiezen om zelf de vloerverwarming in huis te installeren. Vooraleer je kan beginnen met het plaatsen van het systeem is het echter belangrijk om verschillende materialen in huis te halen. Zo zijn er bijvoorbeeld de vloerverwarmingsbuizen bij systemen met vloerverwarming die werken met behulp van warm water, maar daarnaast is er ook nog de verdeler, de thermostaat, de voeling en ga zo maar door. Al deze verschillende onderdelen los aankopen kan zorgen voor een hogere kostprijs, maar gelukkig zijn er ook standaard pakketten op de markt terug te vinden die je meteen van alles voorzien waar je nood aan hebt. Op deze manier haal je de materialen voor je vloerverwarming in ieder geval reeds zo voordelig mogelijk in huis!

Vloerverwarmingsbuis

Eén van de vaakst onderschatte materialen bij vloerverwarming is de vloerverwarmingsbuis. Mensen denken vaak dat er slechts één type van deze buis op de markt is terug te vinden, maar het tegendeel is waar. Omdat deze buizen onder de vloer en doorheen de woning of ruimte worden geplaatst en een mogelijk lek fatale gevolgen kan hebben voor je vloer is het steeds belangrijk om buizen van een degelijke kwaliteit te plaatsen. Hou er daarnaast ook rekening mee dat deze buizen doorgaans in complete rollen worden verkocht waardoor het in eerste instantie zeer interessant kan zijn om een goede meting van de ruimte uit te voeren. Op deze manier weet je exact hoeveel meter vloerverwarmingsbuizen je nodig hebt waardoor je na de aankoop er van niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Vloerverwarming verdelers

Tot slot zijn er nog de vloerverwarming verdelers. De keuze van de verdeler is bijzonder belangrijk omdat ze in combinatie met een eventuele pomp het hart van je installatie vormt. Door gebruik te maken van een open verdeler met pomp is het bijvoorbeeld mogelijk om het warm water rechtstreeks uit de centrale verwarming toe te voegen aan het stromende water in de leidingen. Maak je hier geen gebruik van, dan kan het koude en warme water niet worden gemengd waardoor deze individueel moet worden opgewarmd. Dit is op zich ook iets minder energiezuinig, maar toch kan het een prima oplossing bieden voor mensen die gebruik willen maken van vloerverwarming zonder pomp.

Wat kost vloerverwarming precies?

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen flink verschillen per installateur. Verstandig is daarom om te vergelijken. Vul hieronder je postcode in, vervolgens het formulier en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.