Vloerverwarming dekvloer

Vloerverwarming dekvloerOnzichtbare basis voor je vloer

De dekvloer wordt na de uiteindelijke afwerking helemaal onzichtbaar. Toch is deze bijzonder belangrijk voor niet alleen de uitstraling, maar ook de werking van je vloer. Wanneer je er voor kiest om gebruik te maken van vloerverwarming (al dan niet als hoofdverwarming) spreekt het voor zich dat je er zeker van zal willen zijn dat deze de warmte zo efficiënt mogelijk kan doorsturen naar de boven gelegen ruimte. Dat kan alleen maar wanneer er gebruik wordt gemaakt van een geschikte dekvloer uit beton en deze op korte afstand van de verwarmingsbuizen wordt geplaatst. De plaatsing van de dekvloer kan bij vloerverwarming op twee verschillende manieren gebeuren en wij laten je er maar wat graag kennis mee maken.

Dekvloer in combinatie met natbouw

Om de gegenereerde warmte in de verwarmingsbuizen zo optimaal mogelijk af te kunnen geven aan de bovengrond kiezen veel mensen er voor om gebruik te maken van een systeem met natbouw. Bij natbouw wordt er zo te werk gegaan dat de dekvloer rond de verwarmingsbuizen wordt gegoten. Dat is interessant, want op die manier kan de warmte rechtstreeks worden afgegeven waardoor de ruimte op een gelijkmatige, maar vooral efficiënte manier kan worden verwarmd. Daarnaast is een dekvloer gieten in combinatie met natbouw ook nog eens voordeliger waardoor het nagenoeg geschikt is voor ieders budget.

Dekvloer in combinatie met droogbouw

Wanneer er gebruik wordt gemaakt van droogbouw is het zo dat de verwarmingsbuizen worden vastgemaakt aan een metalen geraamte. Dat is op het eerste zicht interessanter omdat op deze manier minder energie verloren gaat, maar anderzijds zorgt het er voor dat de warmte afgifte niet ideaal is omdat de afdekvloer niet rond de verwarmingsbuizen kan komen te liggen. In de praktijk compenseert het één echter het ander waardoor er ook bij deze manier van werken steeds een zeer degelijk rendement kan worden behaald. Het mag dan ook duidelijk zijn, of je nu kiest voor een dekvloer in combinatie met natbouw of droogbouw, beide systemen zijn eigenlijk zeer kwalitatief en garanderen een meer dan degelijk rendement.

Wat kost vloerverwarming precies?

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen flink verschillen per installateur. Verstandig is daarom om te vergelijken. Vul hieronder je postcode in, vervolgens het formulier en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.